General conditions

GENEL ŞARTLAR VE KOŞULLAR
İçindekiler:

Madde 1 – Tanımlar
Madde 2 – Girişimcinin Kimliği
Madde 3 – Uygulanabilirlik
Madde 4 – Teklif
Madde 5 – Sözleşme
Madde 6 – Cayma Hakkı
Madde 7 – Cayma Durumunda Masraflar
Madde 8 – Cayma Hakkının Hariç Tutulması
Madde 9 – Fiyat
Madde 10 – Uygunluk ve Garanti
Madde 11 – Teslimat ve İcra
Madde 12 – Uzun Vadeli İşlemler: Süre, İptal ve Uzatma
Madde 13 – Ödeme
Madde 14 – Şikayet Prosedürü
Madde 15 – Anlaşmazlıklar
Madde 16 – Ek veya Farklı Hükümler

Madde 1 – Tanımlar

Bu şartlar ve koşullarda aşağıdaki terimler şunları ifade eder:

  1. Soğuma-off dönemi: tüketicinin cayma hakkını kullanabileceği süre;
  2. Tüketici: Ticaret, iş, zanaat veya meslek ile ilgili amaçlar için hareket etmeyen ve girişimci ile uzaktan sözleşme yapan doğal kişi;
  3. Gün: takvim günü;
  4. Uzun vadeli işlem: Ürün ve/veya hizmet serisiyle ilgili bir uzaktan sözleşme, teslim etme ve/veya kabul etme yükümlülüğünün zaman içinde yayılması;
  5. Dayanıklı ortam: Tüketicinin veya girişimcinin, kişisel olarak kendisine hitap eden bilgileri, gelecekteki danışmalar ve depolanan bilgilerin değişmeden yeniden üretilmesi mümkün olan bir şekilde saklamasına izin veren herhangi bir ortam;
  6. Cayma Hakkı: Tüketicinin soğuma-off dönemi içinde uzaktan sözleşmeyi sonlandırma kabiliyeti;
  7. Model form: Girişimcinin tüketiciye sağladığı ve tüketici cayma hakkını kullanmak istediğinde doldurabileceği model cayma formu;
  8. Girişimci: Tüketicilere uzaktan ürün ve/veya hizmet sunan doğal veya tüzel kişi;
  9. Uzaktan sözleşme: Girişimci ve tüketici arasında, ürün ve/veya hizmetlerin uzaktan satışı için düzenlenmiş bir sistem çerçevesinde, sözleşmenin sonuçlanmasına kadar ve dahil olmak üzere, yalnızca bir veya daha fazla uzaktan iletişim aracının özel olarak kullanıldığı bir sözleşme;
  10. Uzaktan iletişim aracı: Tüketici ve girişimcinin aynı anda aynı mekanda bulunmalarına gerek kalmadan bir sözleşme yapmak için kullanılabilecek bir araç;
  11. Genel Şartlar ve Koşullar: Girişimcinin mevcut Genel Şartlar ve Koşulları.

Madde 2 – Girişimcinin Kimliği

Posta Adresi:

Gr. Juliana v Stolberglaan 31
Box C7917
2263AB Leidschendam

Şirket Detayları:

Euro Regio Service LTD

Serdika 23, 1202

Sofia, Bulgaria

Tel: +31645834846

Ticaret Odası No: 201116935

KDV No: BG201116935

Email: info@narsistiliskirehberi.com

Madde 3 – Uygulanabilirlik

  1. Bu genel şartlar ve koşullar, girişimcinin her teklifi ve girişimci ile tüketici arasındaki her uzaktan anlaşma ve siparişlere uygulanır.
  2. Uzaktan anlaşma yapılmasından önce, bu genel şartlar ve koşulların metni tüketiciye sunulacaktır. Bu makul bir şekilde mümkün değilse, uzaktan anlaşma yapılmadan önce genel şartlar ve koşulların girişimcinin yanında görülebileceği ve talep üzerine tüketiciye mümkün olan en kısa sürede ücretsiz olarak gönderileceği belirtilecektir.
  3. Uzaktan anlaşma elektronik olarak yapılıyorsa, önceki paragraftan sapma olarak, bu genel şartlar ve koşulların metni tüketiciye elektronik olarak öyle bir şekilde sunulabilir ki, tüketici tarafından dayanıklı bir ortamda kolayca saklanabilir. Bu makul bir şekilde mümkün değilse, genel şartlar ve koşulların elektronik olarak nerede görülebileceği ve talep üzerine tüketiciye elektronik olarak veya başka bir yolla ücretsiz olarak gönderileceği, uzaktan anlaşma yapılmadan önce belirtilecektir.
  4. Bu genel şartlar ve koşullara ek olarak belirli ürün veya hizmet koşulları da uygulanıyorsa, ikinci ve üçüncü paragraflar aynı şekilde geçerlidir ve genel şartlar ve koşullar arasında çelişki varsa, tüketici her zaman kendisi için en uygun olan geçerli hükme başvurabilir.
  5. Bu genel şartlar ve koşulların bir veya daha fazla hükmü herhangi bir zamanda geçersiz hale gelir veya yok edilirse, anlaşma ve bu koşullar aksi halde yürürlükte kalacak ve ilgili hüküm, mümkün olan en kısa sürede karşılıklı anlaşmayla orijinalin kapsamına mümkün olduğunca yakın bir hükümle değiştirilecektir.
  6. Bu genel şartlar ve koşullarda düzenlenmemiş durumlar, bu genel şartlar ve koşulların 'ruhuna' göre değerlendirilmelidir.
  7. Şartlar ve koşullarımızın bir veya daha fazla hükmünün yorumlanması veya içeriği hakkındaki belirsizlikler, bu genel şartlar ve koşulların 'ruhuna' göre açıklanmalıdır.

Madde 4 – Teklif

  1. Bir teklifin sınırlı bir süresi varsa veya koşullara tabi ise, bu durum teklifte açıkça belirtilir.
  2. Teklif bağlayıcı değildir. Girişimci teklifi değiştirme ve ayarlama hakkına sahiptir.
  3. Teklif, sunulan ürünlerin ve/veya hizmetlerin tam ve doğru bir açıklamasını içerir. Açıklama, tüketicinin teklifi iyi bir şekilde değerlendirmesine olanak tanıyacak kadar ayrıntılıdır. Girişimci görüntüler kullanıyorsa, bunlar sunulan ürünlerin ve hizmetlerin gerçek temsilidir. Teklifteki açık hatalar veya yanlışlar girişimciyi bağlamaz.
  4. Teklifteki tüm resimler, özellikler ve veriler gösterge niteliğindedir ve tazminat veya anlaşmanın sona erdirilmesi nedeni olamaz.
  5. Ürün resimleri, sunulan ürünlerin gerçek temsilidir. Girişimci, görüntülenen renklerin ürünlerin gerçek renkleriyle tam olarak eşleşeceğini garanti edemez.
  6. Her teklif, tüketiciye teklifin kabul edilmesiyle bağlantılı hak ve yükümlülüklerin neler olduğu konusunda açık bilgiler içerir. Bu, özellikle şunları içerir:a. vergiler dahil fiyat;b. varsa nakliye masrafları;c. anlaşmanın nasıl yapılacağı ve bunun için hangi işlemlerin gerektiği;d. cayma hakkının geçerli olup olmadığı;e. ödeme, teslimat ve anlaşmanın uygulanma yöntemi;f. teklifin kabul edilmesi için süre veya girişimcinin fiyatı garanti ettiği süre;g. uzaktan iletişim için tarife, eğer uzaktan iletişim teknolojisini kullanmanın maliyeti kullanılan iletişim aracının düzenli temel tarifesinden farklı olarak hesaplanıyorsa;h. anlaşma sonuçlandıktan sonra arşivlenecekse ve öyleyse, tüketicinin bunu nasıl danışabileceği;i. tüketici anlaşma yapmadan önce verdiği verileri nasıl kontrol edebileceği ve istenirse düzeltebileceği;j. Hollandaca dışında anlaşmanın yapılabilmesi için diğer diller;k. girişimcinin tabi olduğu davranış kuralları ve tüketicinin bu davranış kurallarını elektronik olarak nasıl danışabileceği; ve l. uzatılmış bir işlem durumunda, uzaktan anlaşmanın asgari süresi.

Madde 5 – Anlaşma

  1. Anlaşma, 4. paragrafta belirtilen hükümler saklı kalmak kaydıyla, tüketicinin teklifi kabul etmesi ve belirlenen koşullara uyum sağlaması ile kurulur.
  2. Tüketici teklifi elektronik olarak kabul ettiğinde, işletme kabulün alındığını hemen elektronik olarak onaylayacaktır. İşletme bu alındı onayını yapana kadar tüketici anlaşmayı sonlandırabilir.
  3. Anlaşma elektronik olarak yapıldıysa, işletme veri transferinin elektronik güvenliğini sağlamak için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri alacak ve güvenli bir web ortamı sağlayacaktır. Tüketici elektronik olarak ödeme yapabiliyorsa, işletme uygun güvenlik önlemleri alacaktır.
  4. İşletme, yasal sınırlar içinde, tüketicinin ödeme yükümlülüklerini yerine getirme yeteneğini ve uzaktan anlaşma yapmaya sorumlu bir şekilde girmek için önemli olan gerçekleri ve faktörleri araştırabilir. Bu araştırmaya dayanarak işletmenin anlaşma yapmama konusunda geçerli nedenleri varsa, bir siparişi veya talebi reddetme veya uygulamaya özel koşullar eklemek hakkına sahiptir.
  5. İşletme, tüketicinin şu bilgileri yazılı olarak veya tüketicinin erişilebilir bir şekilde kalıcı bir veri taşıyıcısında saklayabileceği bir şekilde gönderecektir:a. Tüketicinin şikayetlerini iletebileceği işletmenin ziyaret adresi;b. Tüketici cayma hakkını nasıl ve hangi koşullar altında kullanabileceği veya cayma hakkından muaf olma konusunda açık bilgiler;c. Garantiler ve var olan satış sonrası hizmet hakkında bilgiler;d. Bu maddenin 3. paragrafında belirtilen veriler, eğer işletme zaten anlaşmanın uygulanmasından önce bu bilgileri sağlamışsa;e. Anlaşma bir yıldan fazla sürecekse veya belirsizse anlaşmanın nasıl sonlandırılacağına dair gereksinimler.
  6. Devam eden bir işlemde, önceki paragraftaki hüküm yalnızca ilk teslimat için geçerlidir.
  7. Her anlaşma, ilgili ürünlerin yeterli bulunabilirliğine bağlı olarak yapılır.

Madde 6 – Cayma Hakkı

Ürün Teslimatı İçin:

  1. Ürün satın alan tüketici, 14 veya 30 gün süreyle, sebeplerini belirtmeksizin anlaşmayı feshetme hakkına sahiptir. Bu düşünme süresi, tüketici veya işletmeye önceden bildirilen temsilci tarafından ürünün alındığı günden sonra başlar.
  2. Düşünme süresi boyunca tüketici, ürünü ve ambalajını dikkatlice muhafaza edecektir. Ürünü yalnızca ürünü saklamak isteyip istemediğini değerlendirmek için gerekli olan ölçüde açacak veya kullanacaktır. Cayma hakkını kullanmak istediklerinde, tüketici ürünü tüm teslim edilen aksesuarlarla birlikte ve mümkünse orijinal durumu ve ambalajında, işletmenin makul ve açık talimatlarına uygun olarak iade edecektir.
  3. Tüketici cayma hakkını kullanmak istediğinde, ürünü aldıktan sonra 14 veya 30 gün içinde işletmeyi bu konuda bilgilendirmelidir. Bu, bir model form aracılığıyla yapılmalıdır. Tüketici cayma hakkını kullanmak istediğini belirttikten sonra, ürünü 14 veya 30 gün içinde iade etmelidir. Tüketici, ürünleri zamanında iade ettiklerini kanıtlamak zorundadır, örneğin gönderim belgesi göstererek.
  4. Müşteri, 2. ve 3. paragraflardaki süreler içinde cayma hakkını kullanmak istediğini belirtmezse veya ürünü işletmeye iade etmezse, satın alma kesinleşir.

Hizmet Teslimi İçin:

  1. Hizmetlerin teslimatında, tüketici, anlaşmaya girildiği günden itibaren en az 14 veya 30 gün süresince, herhangi bir sebep göstermeksizin anlaşmayı feshetme hakkına sahiptir.Cayma süresinin tam gün sayısı, satış sayfasında açıkça belirtilecektir.
  2. Cayma hakkını kullanmak için tüketici, teklif sırasında ve/veya teslimattan en geç işletme tarafından verilen makul ve açık talimatlara uyacaktır.

Madde 7 – Cayma Durumunda Masraflar

  1. Tüketici cayma hakkını kullanırsa, yalnızca iade gönderim masraflarından sorumlu olacaktır.
  2. Tüketici bir miktar ödemişse, girişimci bu miktarı, ürünün çevrimiçi perakendeci tarafından geri alınmış olması veya tam iadeye dair kesin kanıt sağlanmış olması koşuluyla, en geç caymadan sonra 14 gün içinde iade edecektir.

Madde 8 – Cayma Hakkının Hariç Tutulması

  1. Girişimci, 2. ve 3. bölümlerde açıklanan ürünler için tüketicinin cayma hakkını hariç tutabilir. Cayma hakkının hariç tutulması, yalnızca girişimci bunu, anlaşma yapılmasından en azından zamanında bir şekilde teklifte açıkça belirttiyse geçerlidir.
  2. Cayma hakkının hariç tutulması yalnızca şu ürünler için mümkündür:a. tüketicinin özelliklerine göre girişimci tarafından oluşturulanlar;b. açıkça kişisel nitelikte olanlar;c. doğaları gereği geri gönderilemeyenler;d. hızlıca bozulabilecek veya yaşlanabilecek olanlar;e. fiyatı, girişimcinin kontrolü dışında finansal piyasadaki dalgalanmalara tabi olanlar;f. bireysel gazete ve dergiler için;g. tüketici tarafından mühürü kırılmış ses ve video kayıtları ve bilgisayar yazılımları için;h. tüketici tarafından mühürü kırılmış hijyen ürünleri için.
  3. Cayma hakkının hariç tutulması yalnızca şu hizmetler için mümkündür:a. belirli bir tarihte veya belirli bir dönemde gerçekleştirilecek konaklama, taşıma, restoran işletmeciliği veya boş zaman etkinlikleri ile ilgili olanlar;b. düşünme süresi dolmadan önce tüketicinin açık rızasıyla başlanan teslimatlar;c. bahis ve piyangolarla ilgili olanlar.

Madde 9 – Fiyat

  1. Teklifte belirtilen geçerlilik süresi boyunca, sunulan ürünlerin ve/veya hizmetlerin fiyatları, KDV oranlarındaki değişikliklerden kaynaklanan fiyat değişiklikleri hariç, artırılmayacaktır.
  2. Önceki bölüme rağmen, girişimci, finansal piyasada dalgalanmalara tabi ve girişimcinin kontrolü dışında olan ürünleri veya hizmetleri, değişken fiyatlarla sunabilir. Bu dalgalanmalara bağımlılık ve belirtilen fiyatların hedef fiyatlar olduğu, teklifte belirtilecektir.
  3. Anlaşmanın sonuçlanmasından sonraki 3 ay içindeki fiyat artışları, yalnızca yasal düzenlemeler veya hükümler sonucu oluştuysa kabul edilebilir.
  4. Anlaşmanın sonuçlanmasından sonraki 3 aydan sonra olan fiyat artışları, yalnızca girişimci bunu şart koşmuşsa ve:                      yasal düzenlemeler veya hükümler sonucuysa; veya                                                                                                                                           tüketici, fiyat artışının yürürlüğe girdiği günden itibaren anlaşmayı sonlandırma hakkına sahipse kabul edilebilir.
  5. Ürünler veya hizmetler için teklifte belirtilen fiyatlar, KDV dahildir.
  6. Tüm fiyatlar, baskı ve yazım hatalarına tabidir. Baskı ve yazım hatalarının sonuçlarından sorumluluk kabul edilmez. Baskı ve yazım hataları durumunda, girişimci, ürünü yanlış fiyatla teslim etmek zorunda değildir.

Madde 10 – Uygunluk ve Garanti

  1. Girişimci, ürünlerin ve/veya hizmetlerin anlaşmaya, teklifte belirtilen özelliklere, güvenilirlik ve/veya kullanılabilirlik konusunda makul gerekliliklere ve anlaşmanın yapıldığı zaman mevcut olan yasal düzenlemelere ve/veya hükümet düzenlemelerine uygun olduğunu garanti eder. Anlaşılırsa, girişimci, ürünün normal dışı diğer kullanımlar için uygun olduğunu da garanti eder.
  2. Girişimci, üretici veya ithalatçı tarafından sağlanan herhangi bir garanti, tüketicinin, anlaşmaya dayanarak girişimciye karşı ileri sürebileceği yasal haklarını ve taleplerini etkilemez.
  3. Herhangi bir kusur veya yanlış teslim edilen ürünler, teslimattan sonra 4 hafta içinde yazılı olarak girişimciye bildirilmelidir. Ürünlerin iadesi, orijinal ambalajda ve kullanılmamış durumda yapılmalıdır.
  4. Girişimcinin garanti süresi, üreticinin garanti süresine eşittir. Ancak, girişimci, tüketici tarafından ürünlerin her bireysel uygulaması için nihai uygunluk veya ürünlerin kullanımı veya uygulanması hakkında herhangi bir tavsiye konusunda asla sorumlu değildir.
  5. Garanti, aşağıdaki durumlarda geçerli değildir:a. Tüketici, teslim edilen ürünleri kendileri tamir ve/veya değiştirilmiş veya üçüncü şahıslar tarafından tamir ve/veya değiştirilmişse;b. Teslim edilen ürünler, anormal koşullara maruz bırakılmış veya girişimcinin talimatlarına veya ambalajdaki talimatlara aykırı olarak dikkatsizce veya yanlış bir şekilde kullanılmışsa;c. Yetersizlik, tamamen veya kısmen, hükümetin malzemelerin doğası veya kalitesi hakkında koyduğu veya koyacağı düzenlemelerin sonucuysa.

Madde 11 – Teslimat ve İcra

  1. Girişimci, ürünler için siparişleri almak ve işlemek ve hizmet sağlama taleplerini değerlendirmek konusunda son derece özen gösterecektir.
  2. Teslimat yeri, tüketici tarafından şirkete bildirilen adrestir.
  3. Bu maddenin 4. paragrafında belirtildiği gibi, şirket kabul edilen siparişleri gerekli hızla ancak en az 30 gün içinde yerine getirecektir, tüketici daha uzun bir teslimat süresi konusunda anlaşmadığı sürece. Teslimat gecikirse veya bir sipariş tam olarak veya kısmen gerçekleştirilemezse, tüketici bu durumdan siparişi verdikten sonra en geç 30 gün içinde haberdar edilecektir. Bu durumda tüketici, herhangi bir masraf olmaksızın sözleşmeyi sonlandırma hakkına sahiptir. Tüketici, tazminat hakkına sahip değildir.
  4. Tüm teslimat süreleri gösterge niteliğindedir. Tüketici, belirtilen sürelerden herhangi bir hak talep edemez. Bir sürenin aşılması, tüketiciye tazminat hakkı vermez.
  5. Bu maddenin 3. paragrafına göre yapılan feshetme durumunda, girişimci, tüketici tarafından ödenen miktarı mümkün olan en kısa sürede, ancak feshetmeden sonra en geç 30 gün içinde iade edecektir.
  6. Sipariş edilen bir ürünün teslimi imkansız hale gelirse, girişimci, yerine bir yedek ürün sunmak için çaba gösterecektir. Teslimat sırasında, bir yedek ürünün sağlandığı açık ve anlaşılır bir şekilde belirtilecektir. Yedek ürünler için cayma hakkı hariç tutulamaz. Herhangi bir iade gönderiminin masrafları girişimcinin sorumluluğundadır.
  7. Ürünlerin hasar görmesi ve/veya kaybolması riski, tüketiciye veya önceden belirlenmiş ve girişimci tarafından bilinen bir temsilciye teslim edilme zamanına kadar girişimciye aittir, aksi açıkça anlaşılmadıkça.

Madde 12 – Süreli İşlemler: Süre, Fesih ve Uzatma

Fesih

  1. Tüketici, düzenli olarak ürün (elektrik dahil) veya hizmet teslimatını içeren süresiz bir sözleşmeyi, kararlaştırılan fesih kurallarına uygun olarak ve en fazla bir ay süreyle istediği zaman sonlandırabilir.
  2. Tüketici, belirli bir süre için yapılan ve düzenli olarak ürün (elektrik dahil) veya hizmet teslimatını içeren bir sözleşmeyi, belirli sürenin sona ermesinden önce, kararlaştırılan fesih kurallarına uygun olarak ve en fazla bir ay süreyle istediği zaman sonlandırabilir.
  3. Tüketici, önceki paragraflarda bahsedilen anlaşmaları:
    • Herhangi bir zamanda sonlandırabilir ve belirli bir zamanda veya belirli bir süre içinde sonlandırma ile sınırlı değildir;
    • En azından kendisinin girdiği şekilde sonlandırabilir;
    • Her zaman, girişimcinin kendisi için belirlediği aynı ihbar süresiyle sonlandırabilir.

Uzatma

            4. Düzenli olarak ürün (elektrik dahil) veya hizmet teslimatını içeren belirli bir süre için yapılan bir anlaşma, belirli bir süre                        için sessizce uzatılamaz veya yenilenemez.

  1. Yukarıdaki paragrafa rağmen, düzenli olarak günlük, haber ve haftalık gazete ve dergi teslimatını içeren belirli bir süre için yapılan bir anlaşma, tüketici bu uzatılmış anlaşmayı uzatmanın sonunda en fazla bir aylık ihbar süresiyle sonlandırabiliyorsa, maksimum üç ay süreyle belirli bir süre için sessizce uzatılabilir.
  2. Ürün veya hizmetlerin düzenli teslimatını içeren belirli bir süre için yapılan bir anlaşma, yalnızca tüketici herhangi bir zamanda en fazla bir aylık ihbar süresiyle sonlandırabiliyorsa ve anlaşma, düzenli ancak aylıktan daha az sıklıkta, günlük, haber ve haftalık gazete ve dergi teslimatını içeriyorsa, en fazla üç aylık ihbar süresiyle süresiz bir süre için sessizce uzatılabilir.
  3. Günlük, haber ve haftalık gazete ve dergilerin deneme veya tanıtıcı teslimatı için sınırlı süreli bir anlaşma (deneme veya tanıtıcı abonelik), sessizce devam etmez ve deneme veya tanıtıcı süre sonunda otomatik olarak sona erer.

Süre

             8. Bir anlaşmanın süresi bir yıldan fazlaysa, tüketici, adalet ve makuliyet aksi yönde karşı çıkmadığı sürece, anlaşmanın                             süresi bitmeden bir yıl sonra herhangi bir zamanda en fazla bir aylık ihbar süresiyle anlaşmayı sonlandırabilir.


Madde 13 – Ödeme

  1. Aksi belirtilmediği sürece, tüketici tarafından ödenmesi gereken tutarlar, Madde 6'nın 1. Bölümünde belirtilen düşünme süresinin başlamasından sonraki 7 iş günü içinde ödenmelidir. Bir hizmetin sağlanmasına ilişkin bir anlaşma söz konusu olduğunda, bu süre tüketici anlaşmanın onayını aldıktan sonra başlar.
  2. Tüketici, girişimciye verilen veya belirtilen ödeme bilgilerindeki herhangi bir yanlışlığı derhal bildirme yükümlülüğüne sahiptir.
  3. Tüketici tarafından ödeme yapılmaması durumunda, girişimci, yasal sınırlamalar çerçevesinde, tüketiciye önceden bildirilen makul masrafları talep etme hakkına sahiptir.

Madde 14 – Şikayet Prosedürü

  1. Girişimci, yeterince duyurulmuş bir şikayet prosedürüne sahiptir ve şikayeti bu şikayet prosedürüne uygun olarak ele alır.
  2. Anlaşmanın uygulanmasına ilişkin şikayetler, tüketici kusurları keşfettikten sonra 7 gün içinde, girişimciye tam ve açık bir şekilde açıklanarak sunulmalıdır.
  3. Girişimciye sunulan şikayetler, alınma tarihinden itibaren 30 gün içinde yanıtlanacaktır. Bir şikayetin öngörülebilir şekilde daha uzun işlem süresi gerektirirse, girişimci, 30 gün içinde bir alındı bildirimi ve tüketicinin daha ayrıntılı bir yanıt bekleyebileceği zaman hakkında bir gösterimle yanıt verecektir.
  4. Şikayet, karşılıklı görüşmeler yoluyla çözülemezse, uyuşmazlık çözümüne tabi bir anlaşmazlık ortaya çıkar.
  5. Bir şikayet, girişimcinin yükümlülüklerini yazılı olarak aksi belirtilmediği sürece askıya almaz.
  6. Girişimci tarafından şikayetin haklı bulunması durumunda, girişimci ya teslim edilen ürünleri ücretsiz olarak değiştirecek ya da onaracaktır.

Madde 15 – Anlaşmazlıklar

  1. Girişimci ve tüketici arasındaki, bu genel şartlar ve koşullara tabi anlaşmalara yalnızca Hollanda hukuku uygulanır. Bu, tüketici yurt dışında ikamet etse bile geçerlidir.
  2. Viyana Satış Sözleşmesi uygulanmaz.

Madde 16 – Ek veya Farklı Hükümler

Bu genel şartlar ve koşullardan ek veya farklı hükümler, tüketici aleyhine olamaz ve tüketicinin erişilebilir bir şekilde kalıcı bir veri taşıyıcısında saklayabileceği bir şekilde yazılı olarak veya öyle bir şekilde kaydedilmelidir.